Grillad potatis med gräslök

Serverar: 4-6 portioner

Det finns något väldigt njutbart med att använda blommande växter och örter från trädgården i maten.

Ingredienser

  • 900 g småpotatis eller färskpotatis
  • 1 msk champagnevinäger
  • 7 msk olivolja
  • 3 msk hackad gräslök
  • Ca 10 gräslöksblommor
  • 4-6 små kvistar gula körsbärstomater
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Koka potatisarna i lättsaltat vatten tills de är precis genomkokta. Låt potatisen rinna av, skär den i halvor på längden, krydda.
    2. Vispa under tiden ihop vinägern och 5 msk av oljan till dressingen. Rör i gräslök och blommor.
    3. Vänd potatisen i resten av oljan och lägg på grillgallret med den skurna sidan nedåt. Grilla i 5 minuter, tryck sedan lite på dem så att de får grillränder. Vänd potatisen, grilla i 3 minuter till.
    4. Lägg i en skål, häll på dressingen och blanda försiktigt. Grilla tomaterna i 3 minuter eller tills de börjar få blåsor.
    5. Servera tillsammans med potatisen som kan vara het, varm eller kall.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Lax
    Här njuter vi av lax i olika former, dels marinerad, dels grillad med...

    Mat av rester
    Man behöver inte göra en fet pyttipanna så fort det blir över mat från...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben