Grön pasta med räkor

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Lättlagat och supergott!

Ingredienser

  • 300 g skalade räkor
  • 1 msk ny pressad citronsaft
  • 1 liten gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 25 g smör
  • 2,5 dl visp grädde
  • 1,5 dl crème fraiche
  • 200 g riven parmesan ost
  • 1 knivsudd av vardera salt och mald vitpeppar
  • 1 tsk torkad dragon
  • 400 g grön bandspaghetti
  • Instruktioner

    1. Droppa citronsaft över räkorna. Skala och fin hacka löken. Skala och pressa vitlöken.
    2. Värm smöret i en stor stekpanna och fräs räkorna snabbt tillsammans med lök och vitlök. Häll på grädde och creme fraiche och koka upp.. Strö över hälften av osten. Låt räkorna sjuda 5 minuter på svag värme.
    3. Koka upp vatten, salt och olja i en kastrull och lägg i pastan.Koka den al dente och låt pastan rinna av i durkslag.
    4. Smaka av räksåsen med salt, peppar, dragon och resten av osten. Servera såsen till pastan.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Japanska matord
    Tempura, gari, miso, yakitori... Vi har fått en del nya ord i vårt...

    Thailändsk matlagning är en ren njutning
    Thailands fantastiska matlagningskultur har förändrats oerhört lite ge...

    Härliga, enkla sommarrätter!
    Dags att ladda, nu är picknicktiderna här! Dessutom vill man ju gärna...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben