Lättlagat och supergott!
Ingredienser
300 g skalade räkor
1 msk ny pressad citronsaft
1 liten gul lök
2 vitlöksklyftor
25 g smör
2,5 dl visp grädde
1,5 dl crème fraiche
200 g riven parmesan ost
1 knivsudd av vardera salt och mald vitpeppar
1 tsk torkad dragon
400 g grön bandspaghetti
Instruktioner
- Droppa citronsaft över räkorna. Skala och fin hacka löken. Skala och pressa vitlöken.
- Värm smöret i en stor stekpanna och fräs räkorna snabbt tillsammans med lök och vitlök. Häll på grädde och creme fraiche och koka upp.. Strö över hälften av osten. Låt räkorna sjuda 5 minuter på svag värme.
- Koka upp vatten, salt och olja i en kastrull och lägg i pastan.Koka den al dente och låt pastan rinna av i durkslag.
- Smaka av räksåsen med salt, peppar, dragon och resten av osten. Servera såsen till pastan.
Liknande recept
Kommentarer (0)
Relaterade Artiklar
Japanska matord
Tempura, gari, miso, yakitori... Vi har fått en del nya ord i vårt...
Thailändsk matlagning är en ren njutning
Thailands fantastiska matlagningskultur har förändrats oerhört lite ge...
Härliga, enkla sommarrätter!
Dags att ladda, nu är picknicktiderna här! Dessutom vill man ju gärna...