Grön vintersoppa

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 1 timme

En av de godaste sopporna jag hittat på!

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • 2-3 vitlöksklyftor
  • 1 ganska stor morot
  • 3 ganska stora potatisar
  • 300 g fryst broccolibuketter
  • Ca 100 g fryst bladspenat
  • Ca 400 g färsk grönkål
  • Ca 1 dl fryst hackad persilja
  • Smör
  • 5 dl vatten
  • 5 dl vispgrädde
  • ½ dl matlagningsvin
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 1-2 tsk salt
  • 1-2 krm svartpeppar
  • 1-2 tsk malen kryddpeppar
  • Instruktioner

    1. Skala och skiva potatis, morot och vitlök. Skala och grovhacka lök. Smält smör i en stor kastrull eller gryta, ha i lök och fräs den mjuk och lägg sedan i potatis och morot och fräs med. Skär spenat och broccoli i mindre bitar och lägg i kastrullen, rör runt så att ingenting bränns. Grovhacka grönkålen, ta gärna bort stjälken – tänk på att det blir mycket grönkål så rör ner i kastrullen i omgångar tills allt är i. Ha i persilja och rör runt. Häll på vatten, grädde och matlagningsvin och smula ner buljongtärningar, rör runt. Krydda med salt, peppar och kryddpeppar. Koka upp och låt koka i 25 minuter, inte stormkoka men inte heller småkoka. När det kokat klart, mixa med en stavmixer eller i en mixer till en slät, krämig soppa.
    2. Servera med knaperstekta baconbitar, 34% crème fraiche och en god ostsmörgås.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben