Goda och smakfulla bröd till soppan, buffén...
Ingredienser
6 dl fingervarmt vatten
2 msk olja
50 g jäst
2 msk Dansukker Vit Baksirap
2 tsk salt
cirka 13 dl vetemjöl
Fyllning
100 g mjukt margarin
1 dl hackad persilja
1 dl hackad gräslök
2 tsk torkad dragon eller 3 kvistar färsk, hackad
Instruktioner
- Häll det fingervarma vattnet i en bunke och blanda med oljan. Smula i jästen och rör tills den löst sig.
- Tillsätt sirapen och saltet. Arbeta in mjölet, lite i taget. Låt jäsa i 40 minuter.
- Tag upp degen och knåda den blank och smidig på bakbordet.
- Dela degen i 6 lika stora delar. Kavla ut varje del till en avlång platta, cirka 30 cm lång.
- Rör samman alla ingredienserna till fyllningen. Bred 1/6 på varje degplatta.
- Rulla ihop och lägg rullarna på två smorda plåtar. Låt jäsa i ½ timme. Sätt ugnen på 250°.
- Grädda de gröna baguetterna i cirka 15 minuter tills baguetterna fått fin färg.
Liknande recept
Kommentarer (1)
Relaterade Artiklar
Picknick
Ett av alla sommarens nöjen är att kunna äta sin lunch eller middag ut...
Blåmusslor
Här presenteras skaldjur varje dag denna vecka, med tillhörande rec...
Mer Tapas!
Servera dina tapas som tilltugg, till förrätt eller varför inte til...
lätta o goa, uppskattade av oss. Tack :)