Gröna baguetter

Serverar: 6 portioner

Goda och smakfulla bröd till soppan, buffén...

Ingredienser

  • 6 dl fingervarmt vatten
  • 2 msk olja
  • 50 g jäst
  • 2 msk Dansukker Vit Baksirap
  • 2 tsk salt
  • cirka 13 dl vetemjöl
  • Fyllning
  • 100 g mjukt margarin
  • 1 dl hackad persilja
  • 1 dl hackad gräslök
  • 2 tsk torkad dragon eller 3 kvistar färsk, hackad
  • Instruktioner

    1. Häll det fingervarma vattnet i en bunke och blanda med oljan. Smula i jästen och rör tills den löst sig.
    2. Tillsätt sirapen och saltet. Arbeta in mjölet, lite i taget. Låt jäsa i 40 minuter.
    3. Tag upp degen och knåda den blank och smidig på bakbordet.
    4. Dela degen i 6 lika stora delar. Kavla ut varje del till en avlång platta, cirka 30 cm lång.
    5. Rör samman alla ingredienserna till fyllningen. Bred 1/6 på varje degplatta.
    6. Rulla ihop och lägg rullarna på två smorda plåtar. Låt jäsa i ½ timme. Sätt ugnen på 250°.
    7. Grädda de gröna baguetterna i cirka 15 minuter tills baguetterna fått fin färg.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    saragu 6 juli 2010

    lätta o goa, uppskattade av oss. Tack :)

    Relaterade Artiklar

    Picknick
    Ett av alla sommarens nöjen är att kunna äta sin lunch eller middag ut...

    Blåmusslor
    Här presenteras skaldjur varje dag denna vecka, med tillhörande rec...

    Mer Tapas!
    Servera dina tapas som tilltugg, till förrätt eller varför inte til...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben