Grönt bröd

Ett gott bröd som passar vid många olika tillfällen. Kommer ursprungligen från min svärmormor Stina.

Ingredienser

  • 9 dl rågmjöl
  • 3 dl vetemjöl
  • 5 dl mjölk
  • 1,5 dl sirap
  • 2 msk bakpulver
  • 1 tsk anis
  • 1 tsk fänkål
  • Instruktioner

    Blanda alla torra ingredienser. Blanda sirap och mjölk innan allt rörs samman. Fördela i två smorda avlånga formar. Grädda vid 200 grader i 30-40 minuter.

    Liknande recept

    4.6
    1 h 40 min
    2
    28
    4.8
    1 h
    2
    10
    4.6
    1 h 15 min
    2
    7

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Bröd!
    Foccacia och Jalapeñobröd, olivolja och salt... Gott både som tillt...

    Scones
    Scones är ofta ett av de bakverk våra barn får prova på att baka allra...

    Musslor
    Nykokta musslor är fantastiskt gott. Med vin, vitlök och vitt bröd kan...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben