Gul ketchup

Tid: 30 minuter

Min son är allergisk mot röda tomater men gula kan han äta! Som de flesta barn gillar han ketchup... Naturligtvis går det att använda röda tomater istället för gula om man vill det!

Ingredienser

  • 1 ask gula (eller röda) små tomater
  • 3-5 msk ajvar relish (stark)
  • 3 msk muskovadosocker
  • 2 msk råsocker
  • 1 msk ättiksprit 12%
  • 1 tsk gult senapspulver
  • ½ tsk nymald svartpeppar
  • ½ tsk nyriven muskotnöt
  • ½ tsk malen kanel
  • 2 hela kryddnejlikor
  • 1-2 tsk grovt havssalt
  • Instruktioner

    Hacka tomaterna och blanda med de övriga ingredienserna. Sjud i 15-25 minuter i rostfri kastrull utan lock. Ta sedan upp nejlikorna och mixa resten så slätt det går. Passera ketchupen genom en sil. Förvara i glasburk eller glasflaska i kylen. Hållbarhet ca två veckor

    Liknande recept

    4.5
    20 min
    4
    3

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Mat i backen
    Mat smakar så väldigt gott utomhus. Visst smakar det extra bra när...

    De godaste grillsåserna
    Äntligen är det grilldax! Här kommer vi hela sommaren att presenter...

    Vardagstips!
    Små tips som kan underlätta vår vardag är väl alltid välkomna!-Stoppa...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben