Gunnels räkgratäng

Serverar: 4 portioner

Detta är en mycket god räkgratäng som skall ätas ljummig tillsammans med en grönsallad. OBS! Skall ej gratineras i ugn.

Ingredienser

  • 3 dl matris
  • 1 kg räkor, oskalade, eller ca 500 g skalade
  • 1 stor gul lök
  • 1 äpple
  • 2 msk idealmjöl
  • 2 ½ dl fiskbuljong
  • Ca 2 dl crème fraiche (lätt)
  • 1 ½ msk tomatpuré
  • 1 tsk curry
  • 1 knippa dill
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Koka riset, enligt vad det står på förpackningen. Skala räkorna. Hacka lök och äpple och fräs upp med curry. Vispa idealmjöl med fiskbuljong och tomatpuré och häll ner i curryfräset. Salta och peppra. Låt puttra ett 4-5 minuter. Ta av det från spisen. Lägg det kokta riset i en gratängform.
    2. Rör nu ner crème fraiche i curryröran och till sist räkor och hackad dill. Rör om. Slå röran över riset. Färdigt att servera.
    3. OBS! Förbered allt, utom räkorna och crème fraichen som hälls i strax innan man skall äta. Bjud en god grönsallad till. Smaklig spis!

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    eva23 16 januari 2016

    Rätta mej om jag har fel, men för mej betyder gratäng något som man gratinerar i ugnen. Förklara gärna för mej om jag tänker fel.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben