Räkgratäng
Serverar:
4 portioner
Enkel och praktisk fredagsrätt, allt i samma form.
Ingredienser
700 g räkor med skal
1 gul lök
1 msk smör eller margarin
200 g fryst sparris
4 port kokt ris
2 dl riven ost
1 dl hackad dill
3 ägg
3 dl matlagningsgrädde
2 dl mjölk
Salt
Peppar
Instruktioner
Ugn 225º.
Skala räkorna. Skala och hacka löken och fräs den mjuk i smör. Skär sparrisen i bitar och fräs med löken tills vätskan kokat in.
Blanda riset med fräset och räkorna samt ost och dill, och häll i en form.
Vispa ihop ägg, grädde, mjölk, salt och peppar, och häll i formen. Rör lite i riset så att äggstanningen rinner ner.
Grädda i ca 20 minuter tills äggstanningen stelnat.
Liknande recept
Små räkgratänger
15 min
4
Räkgratäng
4-5
1
Räkgratäng
4
Räkgratäng
1 h
4
Exotisk räkgratäng
4-6
Gunnels räkgratäng
4
1
Räkgratäng med tonfisk
45 min
4-5
Krämig räkgratäng
45 min
4
1
Krabb- och räkgratäng smalmat
20 min
4
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!