Räkgratäng

Serverar: 4 portioner

Enkel och praktisk fredagsrätt, allt i samma form.

Ingredienser

  • 700 g räkor med skal
  • 1 gul lök
  • 1 msk smör eller margarin
  • 200 g fryst sparris
  • 4 port kokt ris
  • 2 dl riven ost
  • 1 dl hackad dill
  • 3 ägg
  • 3 dl matlagningsgrädde
  • 2 dl mjölk
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Ugn 225º.
    2. Skala räkorna. Skala och hacka löken och fräs den mjuk i smör. Skär sparrisen i bitar och fräs med löken tills vätskan kokat in.
    3. Blanda riset med fräset och räkorna samt ost och dill, och häll i en form.
    4. Vispa ihop ägg, grädde, mjölk, salt och peppar, och häll i formen. Rör lite i riset så att äggstanningen rinner ner.
    5. Grädda i ca 20 minuter tills äggstanningen stelnat.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben