Räkgratäng

Serverar: 4 portioner

Jag bara älskar räkor. Den är så super gog

Ingredienser

  • 4-6 portioner kokt ris
  • 1 kg räkor
  • Sås
  • 2 msk smör
  • ½ tsk curry
  • ½ röd paprika
  • 3 msk mjöl
  • 3 dl grädde
  • (1½ dl vitt vin, kan bytas ut mot mer grädde)
  • ½ tsk salt
  • 1½ msk chilisås
  • 4 msk majonnäs
  • Instruktioner

    Lägg riset i botten på en form. Fördela räkorna ovanpå. Fräs curry och paprika i smör. Strö över mjöl och späd med grädde och vin. Låt det koka några minuter. Salta, tillsätt chilisås och majonnäs. Häll såsen över räkorna. Gratinera ca 10-15 minuter i 250°.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben