Pajen kan även göras glutenfri!
Ingredienser
Smuldeg
6 dl fullkornsvetemjöl eller glutenfri mjölmix
ca 1 dl strösocker
1 dl hackade nötter
250 g smör
Fyllning
900 g hallon och blåbär
ca ½ dl strösocker
1 msk potatismjöl
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Blanda fullkornsvetemjöl (eller glutenfri mjölmix), strösocker, nötter och smör i bitar till en smulig massa. Fördela bären i en pajform.
- Blanda strösocker och potatismjöl och strö över bären.
Smula över pajdegen. Grädda ca 20-30 minuter.
- Låt pajen svalna något och servera den sedan med en riktigt god vaniljglass!
Liknande recept
Kommentarer (0)
Relaterade Artiklar
Sommarpajer
Två mycket lättgjorda och riktigt härliga bärpajer med vaniljcrème för...