Hallon/Blåbärspaj

Serverar: 4-6 portioner

Pajen kan även göras glutenfri!

Ingredienser

  • Smuldeg
  • 6 dl fullkornsvetemjöl eller glutenfri mjölmix
  • ca 1 dl strösocker
  • 1 dl hackade nötter
  • 250 g smör
  • Fyllning
  • 900 g hallon och blåbär
  • ca ½ dl strösocker
  • 1 msk potatismjöl
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader.
    2. Blanda fullkornsvetemjöl (eller glutenfri mjölmix), strösocker, nötter och smör i bitar till en smulig massa. Fördela bären i en pajform.
    3. Blanda strösocker och potatismjöl och strö över bären. Smula över pajdegen. Grädda ca 20-30 minuter.
    4. Låt pajen svalna något och servera den sedan med en riktigt god vaniljglass!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Sommarpajer
    Två mycket lättgjorda och riktigt härliga bärpajer med vaniljcrème för...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben