Hallonmoussetårta

Serverar: 12 portioner

Det här är en tårta som passar när man är sugen på fräscha och uppfriskande smaker.

Ingredienser

  • Chokladbotten
  • 125 g margarin eller smör
  • 2 dl socker
  • 2 ägg
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 dl kakao
  • 1 tsk vaniljsocker
  • ½ tsk bakpulver
  • Hallonmousse
  • 500 g hallon, gärna frysta
  • 4½ gelatinblad
  • 1 1/4 dl socker
  • 3/4 dl vatten
  • 4 dl vispgrädde
  • 1 msk vaniljsocker
  • Garnering
  • 250 g hallon
  • Florsocker
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Rör smör och socker poröst i en bunke. Tillsätt äggen, ett i taget. Blanda vetemjöl, kakao, vaniljsocker och bakpulver i en skål och tillsätt det till äggblandningen. Rör alltsammans till en smet.
    3. Häll smeten i en smord form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Grädda chokladkakan i nedre delen av ugnen i 15 minuter. Låt kakan kallna i formen.
    4. Tina hallonen och sila dem genom en finmaskig sil. Var noggrann så att du får med så mycket som möjligt utom kärnorna. Blötlägg gelatinbladet i kallt vatten i ca 10 minuter.
    5. Koka upp socker och vatten och låt det svalna något. Smält de lätt urkramade gelatinbladen i sockerlagen. Tillsätt hallonpurén och blanda om.
    6. Vispa grädde och vaniljsocker. Tillsätt först någon deciliter av den vispade grädden till hallonpurén och rör sedan ner resten av grädden.
    7. Häll moussen i formen med chokladbottnen. Ställ tårtan i kylen i ca 4 timmar. Garnera tårtan med hallon och sikta över florsocker.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben