Smaskig tårta som är perfekt att förbereda flera dagar innan festen.
Ingredienser
Bottnar
4 äggvitor
1 tsk citronjuice
2 dl strösocker
Glass
3 dl vispbar grädde
200 g frysta hallon
1 dl Kesella, blå
2 äggulor
1 dl florsocker
Instruktioner
Sätt ugnen på 150º C.
Rita 2 rundlar på bakplåtspapper som är ca 23 cm i diameter. Använd gärna en form med löstagbar kant som mall.
Vispa äggvitor och citronjuice till hårt skum.
Vispa ner socker, lite i taget.
Bred ut smeten på rundlarna men lämna ca 1 cm mellanrum, eftersom bottnarna flyter ut något.
Grädda i mitten av ugnen i ca 1 timme. Stäng av ugnen och låt bottnarna stå kvar några timmar.
Vispa grädden till glassen hårt.
Mixa hallon, kesella, äggulor och florsocker med mixerstav.
Rör ner detta i grädden.
Lägg en av bottnarna i formen med löstagbar kant.
Bred ut glassmeten och lägg sen på den andra marängbotten.
Frys tårtan, minst 1 dygn. När den är helt fryst kan man ta ur tårtan ur formen och förvara den inslagen i folie i frysen till festdagen.
Festdagen:
Ta fram tårtan ca 30 min innan servering så den hinner tina en aning. Lägg upp den på ett vackert tårtfat och servera.