Hallonpaj med nektariner,kokos och lime

Serverar: 6 portioner

En riktigt sommarpaj

Ingredienser

  • 1 l hallon
  • 5 nektariner
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 dl havregryn
  • 1 dl råsocker + ev lite extra
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 150 g kylskåpskallt smör
  • 1 msk potatismjöl
  • 1½ dl kokos
  • 2 limefrukter
  • Instruktioner

    1. Kärna ur nektarinerna och skär i klyftor. Blanda mjöl,havregryn, socker och vaniljsocker i en bunke. hacka smöret och blanda i, arbeta snabbt ihop till en smulig massa.
    2. Häll hälften av smulorna i en smord pajform. Platta till dem lite. Pudra över potaismjöl, lägg på nektariner och hallon. Strö över lite råsocker ( om du vill).
    3. Blanda resten av degsmulorna med kokos och rivet limeskal. Strö blandningen över frukten.
    4. Grädda i 175 grader i 30-35 minuter tills den fått fin färg och är genomgräddad.
    5. Servera med vaniljglass.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben