Halstrad fiskfilé med pepparrotsslaw

Serverar: 4 portioner

Fräscht och gott. Gör gärna salladen dagen innan den ska ätas, då blir den ännu godare!

Ingredienser

  • ca 600 g gös- eller sejfilé
  • smör eller margarin
  • 2 krm stött kummin
  • Salt
  • Vitpeppar
  • Pepparrotsslaw
  • 2 dl matlagningsyoghurt eller crème fraiche
  • 1 dl klippt dill
  • 1 tsk dijonsenap
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 1 l finstrimlad vitkål (ca 400 g)
  • 1 syrligt äpple, skalat och grovrivet
  • 2 dl groddar, t ex alfalfa eller solrosskott
  • 1-2 msk riven pepparrot
  • Instruktioner

    1. Blanda yoghurt, dill och senap. Smaka av med salt och peppar. Rör ner vitkål, äpple, groddar och pepparrot. Blanda väl och låt stå i kylen minst ett par timmar.
    2. Dela fisken i portionsbitar. Salta och krydda. Stek bitarna hastigt i fettet tills de precis är genomstekta. Servera gärna med en citronklyfta och tomatsallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Annafbg 13 mars 2009

    Underrubrik är tillagd och begynnelsebostäver ändrade till versaler enligt MK:s regler.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben