Halstrad röding med kantarellpotatis

Rödingrecept som är favorit

Ingredienser

  • 600 g rödingfilé
  • 1 kg mandelpotatis
  • 2 dl mjölk
  • 2 msk smör
  • 1 msk strösocker
  • 2 msk olivolja
  • 1 l kantareller
  • 2 schalottenlökar
  • 1 msk smör till stekning
  • 2 kvistar bladpersilja
  • 1 dl portvin
  • 1 dl rödvin
  • ½ dl strösocker
  • 1 tsk maizena
  • 200 g spenat
  • 2 vitlöksklyftor
  • Olivolja till stekning
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    Skala och koka potatisen mjuk i saltat vatten. Värm mjölken i en kastrull. Sätt ugnen på 200°C. Häll vattnet av potatisen och låt den ånga av utan lock i 1 minut. Pressa eller krossa potatisen och rör i smör, socker och olivolja. Rör tills smöret har smält och späd med den varma mjölken. Smaka av med salt och vitpeppar. Rensa och skär kantarellerna i mindre bitar. Skala och finhacka schalottenlöken. Stek kantarellerna i smöret. Låt löken steka med på slutet. Salta och peppra. Strimla persiljan och blanda i den och svampfräset i potatispurén. Häll portvin, rödvin och socker i en kastrull och låt koka tills hälften återstår. Red med maizena utrörd i lite vatten. Dela fiskfiléerna i 8 bitar. Pensla olivolja på skinnsidan och stek filéerna i het panna tills de fått fin färg. Stek filéerna klara i ugnen i ca 4 minuter, eller stek dem klara på medelvärme i pannan. Salta och peppra. Fräs spenaten i en kastrull med olivoljan, pressa i vitlöksklyftorna och smaka av med salt och svartpeppar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben