Halstrad röding med rabarbersalsa

Serverar: 4 portioner

Rabarbersalsa- ett gott och spännande tillbehör till röding.

Ingredienser

  • 600 g rödingfilé med skinnet kvar
  • ½ tsk strösocker
  • 1 tsk salt
  • 1 krm nymald vitpeppar
  • 1 msk rapsolja
  • Salsa
  • 400 g rabarber
  • ½ liten rödlök
  • 1 tsk rapsolja
  • 2 msk råsocker
  • 1½ msk dijonsenap
  • 1 msk pressad lime
  • 1 tsk salt
  • 1 knippe basilika
  • Tillbehör
  • Färsk potatis
  • sallad
  • limeklyftor
  • Instruktioner

    1. Blanda socker, salt och vitpeppar. Strö det över rödingens köttsida. Låt stå ca 15 min.
    2. Ansa och skär rabarbern i små bitar. Skala och finhacka rödlöken.
    3. Hetta upp oljan i en stekpanna. Fräs rabarbern på medel värme tills den börjar mjukna, ca 2 min. Tillsätt sockret och låt fräsa med tills det smält ca 3 min. Ta stekpannan åt sidan och rör i rödlök, senap, limesaft och salt. Hacka basilikan och vänd ner den i salsan.
    4. Pensla rödingen på båda sidorna med oljan. Stek fisken med skinnsidan ner ca 3 min i en het stekpanna gärna med släpplättbelägning. Vänd och stek 1 minut på andra sidan.
    5. Servera rödingen med salsan, färskpotatis, sallad och limeklyftor.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben