Harissakryddat köttfärsspett

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Gott.

Ingredienser

  • 500 g köttfärs
  • 1 ägg
  • 1-2 tomater
  • Isbergssallad
  • 1 rödlök
  • 4-8 färdiga pitabröd (beroende på hunger och storlek)
  • Harissa
  • Salt
  • 4 små träspett
  • ÖrtVitlökssås
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 burk crème fraiche
  • Italiensk salladskrydda
  • Instruktioner

    1. Börja med att blanda köttfärsen med harissan och ett ägg, rör ihop ingredienserna till en jämn och fin smet, forma sedan små avlånga köttbullar och trä på spett, blir de lösa så trä på dem efter att de fått lite yta i stekpannan.
    2. Stek spetten tills de får en gyllenbrun och fin färg, skär samtidigt upp löken i ringar, strimla salladen och skiva tomaterna.
    3. Avsluta med att röra ihop vitlökssåsen; en hackad vitlöksklyfta, krydda efter smak och klart!
    4. Värm slutligen pitabröden enligt anvisningar på paketet, när de är klara så fyll dem med alla ingredienser och njut!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben