Tid: 2 timmar
Baka eget hårt bröd i vanlig ugn.
Blanda jäst med saltet och sockret i en bunke. Smält margarinet och slå på mjölken.Låt detta bli 37 grader och slå detta i bunken. Ringla i sirapen. Blanda i alla mjölsorter och låt degen jäsa till dubbel storlek. Kavla ut brödkakorna i grahamsmjöl och mönstra kakorna med en kruskavel. Lägg en plåt upp och ner i ugnen och grädda kakorna i 300 grader på plåten som får ersätta bakhäll. Använd en brödspade för att få ut brödet och låt kakorna svalna helst på marmorskiva eller liknande.
Nötter
Tyvärr är det alltför många som är allergiska mot denna godsak. Idag h...
Strömming, strömming och sotare...!
Sommardrömmen för många är att fånga sin egen fisk och tillaga den öve...
Kräftans vänkrets
August Strindberg var en av oss, dvs. kräftälskare.
När han i ”Trefa...