Havtornsbröd med råg- och grahamsmjöl

Serverar: 1 portioner

Saftig och gott bröd fullt med nyttigheter.

Ingredienser

  • 50 g jäst
  • 5 dl vatten, fingervarmt, ca 37 grader
  • 5 dl rågsikt
  • 5 dl vetemjöl
  • 3 dl grahamsmjöl
  • 2 tsk salt
  • 1 msk honung
  • 1 dl havtorn, frysta
  • 3 msk yoghurt
  • Garnering
  • Rågflingor
  • Grahamsmjöl
  • Instruktioner

    1. Smula ner jästen i en bunke. Lös upp den med det fingervarma vattnet. Tillsätt de övriga ingredienserna och arbeta degen smidig. Täck bunken med plastfolie och låt degen jäsa under bakduk i 45 minuter.
    2. Sätt ugnen på 180 grader.
    3. Smöra och bröa en bakform, ca 2 liter, med rågflingor. Häll i smeten och toppa med lite grahamsmjöl och rågflingor. Låt brödet jäsa under bakduk i ytterligare 30 minuter.
    4. Grädda brödet mitt i ugnen i ca 60 minuter. Låt det svalna på ett galler.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben