Herbes de Provence

En sydfransk kryddblandning som också kallas Franska Kryddor.

Ingredienser

  • 1 msk timjan, torkad
  • 1 msk körvel, torkad
  • 1 msk rosmarin, torkad
  • 1 msk kyndel, torkad
  • 1 tsk lavendel, torkad
  • 1 tsk dragon, torkad
  • 1 tsk mejram, torkad
  • ½ tsk oregano, torkad
  • ½ tsk mynta, torkad
  • 2 lagerblad, torkade
  • Instruktioner

    1. Lägg alla ingredienser i en kryddkvarn eller mortel och mal grovt.
    2. Förvaras i tätslutande burk.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Dagens ört - timjan
    Det är bladen och de unga skotten som används som örtkrydda och de...

    Tillbehör!
    Här kommer fler förslag på mitt motto ”mat ska vara enkel, obehandlad,...

    Dagens ört - rosmarin
    Rosmarin är egentligen en solälskande buske från Medelhavsområdet. Ros...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben