Het kycklingfilé

Serverar: 2 portioner

Gott med dragonsås och ris till!

Ingredienser

  • 2 kycklingfileér
  • 2 stora morötter
  • 1 tsk sambal oelek
  • 1 stk chorizo korv
  • 1 msk kycklingfond
  • 1 dl vatten
  • Salt
  • Olja
  • Instruktioner

    1. Dela korven längsmed på mitten och skiva. Gör små snitt i kycklingen ca 4-5 st och stick in en korvslant i varje snitt, pensla på sambal oelek och häll på lite olja. Täck med plastfolie och låt det marineras ca 1 timme.
    2. Skala och strimla morötterna, lägg de på botten i en ugnsfast form. Häll på vattnet och kycklingfonden. Bryn kycklingfilén med snittytan nedåt först och lägg sedan på morotsbädden.
    3. Stek resterande av korvslantarna och spara vid sidan om i en skål. Sätt in allt i ugnen ca 30 min eller till kycklingen är färdig i 200 grader. När 5 min återstår lägg på de stekta korvslantarna ovanpå kycklingen.

    Liknande recept

    4
    1 h 15 min
    4
    1

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Kycklingfilé med cashewnötter
    Kycklingfilén lagas i en wok och har en läcker smak av ingefära, ch...

    Digital termometer för perfekt resultat
    För att få kött, fågel och fisk tillagat exakt som man önskar är de...

    Fräscha sommarrätter
    Dags att ladda, nu är picknicktiderna här! Dessutom vill man ju gär...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben