Hollandaisesås

Serverar: 4 portioner

Ingredienser

  • 1 msk vinäger
  • 5 krossade vitpepparkorn
  • 3 äggulor
  • 150 gr smält smör
  • 4 msk vatten
  • cayennepeppar
  • 1 msk citronsaft
  • Instruktioner

    Koka ihop vatten och vinäger med pepparkorn tills knappt hälften av vätskan återstår. Sila blandningen och häll den tillbaka i kastrullen. Vispa ner gulorna och sjud såsen i vattenbad tills den börjar tjockna. Tillsätt smält smör i en smal stråle och vispa kraftigt hela tiden. Vispa såsen blank, tjock och pösig. Smaksätt med cayennepeppar och citronsaft.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Äntligen sparristid!
    Nu är den färska sparrisen som allra bäst. Passa på att njuta av de...

    Champagne och mat
    Den lyxigaste av drycker skall givetvis inmundigas av de lyxigaste av...

    Hummer
    Hummern är verkligen ett skaldjur med hög lyxfaktor. Den lever på klip...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben