Indieninspirerad filé

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Om du tycker om kryddorna från det indiska köket tror jag att du kan gilla den här rätten. Jag har gjort den med både fläsk- och kycklingfilé, med gott resultat. Oftast serverar jag basmatiris till - låt gärna en kanelstång och en stjärnanis koka med under risets hela koktid. Mango chutney är gott till.

Ingredienser

  • 800 g fläskfilé
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 paprika
  • 2 msk Mrs Chengs woksauce
  • 2 tsk garam masala
  • 1 tsk chiliflakes
  • 7 kardemummakärnor
  • 4 kryddnejlikor
  • ½ tsk salt
  • 1 dl crème fraiche
  • 2 dl matlagningsgrädde (eller kokosmjölk)
  • Instruktioner

    1. Skiva löken och paprikan och låt detta fräsa långsamt i olja tillsammans med kardemummakärnor och nejlikor tills löken mjuknat.
    2. Strimla under tiden filén och bryn denna i en annan stekpanna. Krydda med chili och Garam masala.
    3. Tillsätt creme fraiche, grädde/kokosmjölk och woksauce till lökröran. Blanda i köttet. Låt småkoka under lock i 8 min.

    Liknande recept

    1 h 30 min
    6-8

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben