Om du tycker om kryddorna från det indiska köket tror jag att du kan gilla den här rätten. Jag har gjort den med både fläsk- och kycklingfilé, med gott resultat. Oftast serverar jag basmatiris till - låt gärna en kanelstång och en stjärnanis koka med under risets hela koktid. Mango chutney är gott till.
Ingredienser
800 g fläskfilé
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 paprika
2 msk Mrs Chengs woksauce
2 tsk garam masala
1 tsk chiliflakes
7 kardemummakärnor
4 kryddnejlikor
½ tsk salt
1 dl crème fraiche
2 dl matlagningsgrädde (eller kokosmjölk)
Instruktioner
- Skiva löken och paprikan och låt detta fräsa långsamt i olja tillsammans med kardemummakärnor och nejlikor tills löken mjuknat.
- Strimla under tiden filén och bryn denna i en annan stekpanna. Krydda med chili och Garam masala.
- Tillsätt creme fraiche, grädde/kokosmjölk och woksauce till lökröran. Blanda i köttet. Låt småkoka under lock i 8 min.
Liknande recept
Kommentarer (0)