Inkokta gröna tomater med lök och pimento.

Gröna tomater med lök, påminner lite om min mammas inkokta tomater. Lägg en sked på den grillade korven eller som ett tillbehör till söndagssteken.

Ingredienser

  • 1 kg gröna tomater
  • ½ kg gul lök
  • ½ dl pimento
  • 1 kg strösocker
  • 1 dl vatten
  • 2 grader ättiksyra
  • 15 hela kryddnejlikor
  • 10 hela kryddpepparkorn
  • 10 hela vitpepparkorn
  • 2 bitar hel kanel
  • Instruktioner

    1. Hacka tomater och lök i centimeterstora bitar och lägg dem i en gryta.
    2. Låt svettas av på medelhög värme ett par minuter.
    3. Tillsätt socker, vatten, ättika och kryddor, rör om noga tills allt sockret smält.
    4. Låt sjuda ca en timma, rör om ibland, skulle det behövas får man tillsätta mera vatten, det får inte bli för tunt.
    5. När det blivit simmigt tas grytan från värmen och hackad pimento rörs ned.
    6. Låt kallna och häll sedan upp i lagom stora kärl som kan förvaras i kylskåp.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    78maria 2 november 2009

    Toppengott :)

    storlinge 20 november 2009

    Helt fantastiskt gott!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben