Inlagd ingefära

En het och syrlig inläggning av picklestyp. Gott som komplement till kött och fisk när man vill ha en asiatisk ton på maten.

Ingredienser

  • 1 ingefärsrot
  • 1/2 l vatten
  • Lag
  • 2 dl rödvinsvinäger
  • 3/4 dl socker
  • Instruktioner

    Skala och dela den färska ingefäran (lättast med potatisskalare) och koka den mjuk i vatten ca 30 minuter. Häll bort vattnet. Koka upp lagen och lägg i ingefäran som får sjuda ca 20 minuter. Ta upp ingefärsbitarna, skär dem i tunnast möjliga skivor och lägg dem i en liten glasburk. Koka ihop lagen ca 10 minuter och häll den het över ingefäran. Inläggningen bör stå och dra något dygn innan den används.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Ingefära
    Det är roten av ingefära som man använder i matlagning. Flera sorte...

    Japanska matord
    Tempura, gari, miso, yakitori... Vi har fått en del nya ord i vårt...

    Japansk matlagning
    Vi svenskar beställer numera yakiniku och sukiyaki med samma självk...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben