Inlagd rödlök

Jättegott tillbehör till kött och fisk.

Ingredienser

  • 1,75 dl ekologisk vinäger
  • 3 msk socker
  • ½ krm havssalt
  • 1 lagerblad
  • 5 hela kryddpepparkorn
  • 5 hela kryddnejlikor
  • 1 torkad röd chili
  • 1 stor rödlök
  • Instruktioner

    1. Skala och skiva rödlöken i tunna skivor.
    2. Ha ner alla ingredienserna, utom löken, i en kastrull och koka upp. Vrid ner värmen till låg värme och ha i löken. Rör i ca 1-2 minuter.
    3. Dra av från värmen och låt svalna till rumstemperatur.
    4. Häll upp i en mycket väl rengjord glasburk. Men fyll den inte ända upp, spara 2 cm till kanten på burken. skruva på locket och låt den stå i rumstemperatur i 48-72 timmar. Ställ den sedan i kylen där den kan förvaras upp till två månader.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    iidaOlofsson 12 februari 2012

    åhhh, vilken otroligt underbar färg! :D

    Relaterade Artiklar

    Bröd!
    Foccacia och Jalapeñobröd, olivolja och salt... Gott både som tillt...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben