Jättegott tillbehör till kött och fisk.
Ingredienser
1,75 dl ekologisk vinäger
3 msk socker
½ krm havssalt
1 lagerblad
5 hela kryddpepparkorn
5 hela kryddnejlikor
1 torkad röd chili
1 stor rödlök
Instruktioner
- Skala och skiva rödlöken i tunna skivor.
- Ha ner alla ingredienserna, utom löken, i en kastrull och koka upp.
Vrid ner värmen till låg värme och ha i löken. Rör i ca 1-2 minuter.
- Dra av från värmen och låt svalna till rumstemperatur.
- Häll upp i en mycket väl rengjord glasburk. Men fyll den inte ända upp, spara 2 cm till kanten på burken.
skruva på locket och låt den stå i rumstemperatur i 48-72 timmar.
Ställ den sedan i kylen där den kan förvaras upp till två månader.
Liknande recept
Kommentarer (1)
Relaterade Artiklar
Bröd!
Foccacia och Jalapeñobröd, olivolja och salt... Gott både som tillt...
åhhh, vilken otroligt underbar färg! :D