Inlagda rädisor

Här är ett spännande recept på inlagda rädisor, om man har många och inte vet vad man skall göra med dom.

Ingredienser

  • 5 dl skivade rädisor
  • 2 rödlökar, tunt skivade
  • 1 1/4 dl vitvinsvinäger
  • 1 1/4 dl strösocker
  • 2 tsk salt
  • 5 hela svartpepparkorn
  • Instruktioner

    1. Ger ca 5 dl
    2. Blanda rädisor och lökskivor i en stor burk.
    3. Blanda vinäger och socker i en kastrull på svag värme och rör om tills sockret har smält. Tillsätt saltet och svartpepparkornen, blanda väl och häll över rädisorna. Täck med lock och låt blandningen stå ett tag, åtminstone över natten, så att smakerna kommer fram. Servera till all slags kött.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    tjonsson 14 juli 2013

    Den här inläggningen var väldigt god. Jag håller redan på att göra andra satsen för i år. Tack för receptet!

    Relaterade Artiklar

    Japanska matord
    Tempura, gari, miso, yakitori... Vi har fått en del nya ord i vårt...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben