Här är ett spännande recept på inlagda rädisor, om man har många och inte vet vad man skall göra med dom.
Ingredienser
5 dl skivade rädisor
2 rödlökar, tunt skivade
1 1/4 dl vitvinsvinäger
1 1/4 dl strösocker
2 tsk salt
5 hela svartpepparkorn
Instruktioner
- Ger ca 5 dl
- Blanda rädisor och lökskivor i en stor burk.
- Blanda vinäger och socker i en kastrull på svag värme och rör om tills sockret har smält. Tillsätt saltet och svartpepparkornen, blanda väl och häll över rädisorna. Täck med lock och låt blandningen stå ett tag, åtminstone över natten, så att smakerna kommer fram. Servera till all slags kött.
Liknande recept
Kommentarer (1)
Relaterade Artiklar
Japanska matord
Tempura, gari, miso, yakitori... Vi har fått en del nya ord i vårt...
Den här inläggningen var väldigt god. Jag håller redan på att göra andra satsen för i år. Tack för receptet!