Italiensk sås

Serverar: 4 portioner

Tid: 10 minuter

En sås som är god till fläsk-, kalv-, lamm- och kycklingfilé samt till lammkotletter.

Ingredienser

  • 1 finhackad liten gul lök
  • 1-2 finhackade vitlöksklyftor
  • 1½ msk margarin
  • 1 msk vetemjöl
  • 2 dl vatten
  • 1½ dl matlagningsgrädde
  • 1½ msk koncentrerad kalvfond
  • ½ krm torkad salvia
  • ½ tsk kinesisk soja
  • ½ krm balsamvinäger
  • Instruktioner

    Mjukfräs lök och vitlök i margarin i kastrull på svag värme. Strö över vetemjöl och rör om. Låt fräsa någon minut. Rör ner vatten, matlagningsgrädde, fond, salvia, soja och vinäger. Låt såsen koka upp under omrörning och småkoka ca 5 min. Rör om då och då.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Lasagne
    En av de riktigt klassiska pastarätterna och en välkänd svensk favorit...

    Pasta carbonara
    En av de italienska pastarätter vi i Sverige kan det italienska namnet...

    Spaghetti med köttfärssås
    Vad äter vi svenskar till vår spaghetti? Köttfärssåsen är i ohotad top...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben