Italienska fiskspett

Serverar: 4 portioner

Skinka ger fisken fin smak och gör att den håller ihop på grillen.

Ingredienser

  • 600 g vit fiskfilé, tex torsk eller kolja
  • 1 krm svartpeppar
  • Rivet skal av 1 citron
  • 6 skivor lufttorkad skinka
  • Sås
  • 2 tomater
  • 2 salladslökar
  • 2 msk smör och apsolja, arla
  • 2dl lätt créme fraiche parmesan och vitlök
  • Tillbehör
  • Färsk potatis
  • Instruktioner

    1. Dela fisken i 12 bitar, strö över peppar och citronskal. Dela skikan i halvor på längden. Vira en skinkskiva runt varje fiskbit och trä upp dem på 4 blötlagda träspett.
    2. Dela, kärna ur och tärna tomaterna, skiva salladslöken. Fräs löken snabbt i smör och rapsolja. Tillsätt créme fraiche, rör ner tomaterna och koka upp.
    3. Pensla fiskspetten med smör-&rapsolja och grilla dem ca 6 minuter. Servera spetten med färsk potatis och såsen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben