Italienska kalvfärsbullar i marsalasås

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Hittade det i en tidning idag. Klippte ut det, men sedan kom jag att tänka på att jag gärna delar med mig av detta härliga recept!

Ingredienser

  • 500 g kalvfärs
  • ½ dl vispgrädde
  • 1 ägg
  • 1 skiva torrt vitt bröd
  • 1 vitlöksklyfta
  • 50 g riven parmesanost
  • ½ kruka basilika
  • Några kvistar timjanblad, efter behag
  • ½ citron, finrivet skal
  • Salt
  • Peppar
  • 4 msk olivolja
  • Marsalasås
  • 150 g champinjoner
  • 1 dl kalvbuljong
  • 2 dl vispgrädde
  • 4 dl marsalavin
  • Salt
  • Peppar
  • ½ kruka basilika
  • 4 portioner färsk pappardellepasta
  • Riven parmesanost till servering
  • Instruktioner

    1. Ta bort kanterna på brödet och riv det grovt.
    2. Finhacka vitlöksklyftan. Finstrimla basilikabladen. Blanda ihop alla ingredienser till köttbullarna och smaka av med salt och peppar.
    3. Rulla smeten till 16-20 köttbullar. Hetta upp olivolja i en panna och bryn kalvfärsbullarna på varje sida. Ta upp dem och lägg dem på ett fat.
    4. Dela champinjonerna i kvartar, stek dem i samma panna tills de är gyllenbruna och lägg sedan tillbaka kalvfärsbullarna. Tillsätt buljong, grädde och vin. Låt köttbullarna sjuda i såsen på medelvärme tills de är klara, ca 10 minuter. Såsen ska koka ihop.
    5. Låt pastan koka under tiden enligt anvisningarna på paketet, men dra av någon minut från koktiden så den får lite tuggmotstånd.
    6. Gör såsen och smaka av med salt och peppar. Vänd i pastan och basilikan och lägg upp på ett fat. Servera med riven parmesanost.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben