Italienska mandelskorpor

Serverar: 60 portioner

Lättgjorda skorpor som blir knapriga och hållbara. Receptet kommer från "Vår kokbok". Kanelen kan uteslutas.

Ingredienser

  • 100 g smör eller margarin
  • 1 1/2 dl strösocker eller brun farin
  • 2 ägg
  • 1/4 dl (50g) grovhackad sötmandel
  • 5 dl vetemjöl
  • 1 1/2 tsk bakpulver
  • 1 tsk kanel
  • Instruktioner

    Sätt på ugnen. Rör fett och socker poröst. Rör ner ett ägg i taget. Tillsätt mandeln, mjölet blandat med bakpulver och kanel. Blanda snabbt ihop till en deg. Rulla tre längder, lika långa som plåten, och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen i ca 10 minuter. Skär längderna i ca 2 cm breda sneda bitar. Lägg dem med ena snittytan upp på plåten och färgsätt i samma ugnsvärme i 8-10 minuter. Vänd andra snittytan upp efter halva tiden.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    asarar 11 februari 2011

    Dessa underbara mandelskorpor :-) testa gärna tillsammans med ett glas vin. Man kan enkelt göra dessa i matberedaren, tänk då på att sätta i mandeln sist (behöver ej då hackas före Lätt Som En Plätt

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben