Serverar: 60 portioner
Lättgjorda skorpor som blir knapriga och hållbara. Receptet kommer från "Vår kokbok". Kanelen kan uteslutas.
Sätt på ugnen. Rör fett och socker poröst. Rör ner ett ägg i taget. Tillsätt mandeln, mjölet blandat med bakpulver och kanel. Blanda snabbt ihop till en deg. Rulla tre längder, lika långa som plåten, och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen i ca 10 minuter. Skär längderna i ca 2 cm breda sneda bitar. Lägg dem med ena snittytan upp på plåten och färgsätt i samma ugnsvärme i 8-10 minuter. Vänd andra snittytan upp efter halva tiden.
Dessa underbara mandelskorpor :-) testa gärna tillsammans med ett glas vin. Man kan enkelt göra dessa i matberedaren, tänk då på att sätta i mandeln sist (behöver ej då hackas före Lätt Som En Plätt