Italienska skinkrulllader

Serverar: 4 portioner

Det italienska köet är mycket mer än pasta. Dessa saftiga skinkrullader med smakrik ost är ett utsökt bevis på detta.

Ingredienser

  • 600 g skinka eller benfri kotlett
  • Sås
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 tsk olivolja
  • 2 burkar krossade tomater
  • 1 tsk torkad oregano
  • 1 tsk torkadd basilika
  • ½ tsk salt
  • ½ tsk svartpeppar
  • Fyllning
  • 2 msk hackade svarta oliver (valfritt)
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 tsk rivet citronskal
  • 1 dl ricottaost
  • 1 msk hackad färsk persilja
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader. Putsa skinkan och skär den i åtta skivor, eller putsa kotletterna. Skala och hacka vitlöken till såsen.
    2. Förbered såsen i en liten kastrull. Hetta upp oljan på medelvärme. Tillsätt den hackade vitlöken och fräs upp under omrörning i 1 minut. Tillsätt tomaterna, oregano, basilika, salt och peppar. Sjud tills såsen tjocknar, ca 15 minuter. Rör om då och då.
    3. Kärna ur och hacka oliverna. Skala och hacka vitlöken. Blanda citronskal, hackad vitlök, ricotta,oliver och persilja i en skål. Blanda väl.
    4. Bred fyllningen på varje skinkbit och rulla ihop skivorna. Fäst med tandpetare. Lägg rulladerna i en ugnsfast form med skarven nedåt. Häll på såsen och ställ in i ugnen i 30 minuter. Ta bort tandpetarna och servera genast.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben