Japansk biff i ugn

Serverar: 4 portioner

Tid: 40 minuter

Lätt att göra och god

Ingredienser

  • 500 gr finstrimlat nötkött
  • 1 purjulök
  • 1 burk strimmlade bambuskott
  • 3 dl grädde
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 3 msk soya
  • 1 - 1 1/2 tsk sambal oelek
  • 1 tsk malen ingefära
  • 2 msk sesamfrö
  • Instruktioner

    Lägg den strimlade purjolöken med bambuskotten och det råa köttet i en ugnsfast form. Blanda grädden, vitlöken, soya, sambal oelek och ingefära. Slå över köttet och strö sesamfrön över. Sätt in ugnen på 200 gr ca 30 - 40 min. Servera ris och en sallad.

    Liknande recept

    4.9
    30 min
    2
    10
    4
    1 h 15 min
    4
    1
    4.7
    50 min
    2-3
    3

    Kommentarer (1)

    tottemaja 21 februari 2009

    Mycket god och mycket enkel att göra.Hade röd lök istället för purjo då min man inte tycker om purjo:) Lök som lök!! Den här rätten ska jag göra fler gånger.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben