Jordgubbsmuffins med vaniljyoghurt-topping

Serverar: 12-24 portioner

Ett av mina favoritrecept.

Ingredienser

  • 200 g smör
  • 2 1/2 dl strösocker
  • 3 ägg
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk kardemumma, malen
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 dl vispgrädde
  • Citronskal, av 1 väl tvättad citron, om så önskas
  • 1/2 liter jordgubbar, ca 250 g
  • Formar
  • Mazarinformar i plåt, eller engångsmuffinsformar
  • Smör
  • Kokosflingor
  • Topping
  • 2 burkar matlagningsyoghurt
  • 1 dl florsocker
  • 1/2 vaniljstång
  • Till garnering
  • Jordgubbar
  • Instruktioner

    Ugnstemperatur 175°C. Låt yoghurten till toppingen rinna av i kaffefilter eller i en ren kökshandduk över natten eller i minst 3 timmar. Blanda med florsocker och frön från vaniljstång. Fyll en spritspåse med toppingen och lägg i kylen så länge. Rör smör och socker poröst, tillsätt äggen ett i taget. Blanda de torra ingredienserna och rör ner dem i smeten. Tillsätt vispgrädde och eventuellt citronskal. Skölj, snoppa och skär jordgubbarna i halvor. Smörj och strö kokosflingor i formarna. Används engångsmuffinsformar behöver de inte smörjas. Fyll formarna till 2/3 med smet. Fördela jordgubbarna i formarna, tryck ner dem lätt. Grädda dem mitt i ugnen 15-20 min eller tills de har fått fin färg och känns klara med provnål. Låt dem svalna helt. Spritsa eller bred topping på varje muffins. Garnera med jordgubbar

    Liknande recept

    4.3
    45 min
    20
    3

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben