Kalasgod matjestårta

Serverar: 4 portioner

Tid: 45 minuter

Den brukar ha strykande åtgång

Ingredienser

  • 4 skivor kavring
  • 30 g smör eller margarin
  • 1 burk matjesfiléer ca 200 g
  • ½ rödlök
  • 250 g kesella
  • 2 ägg
  • 1 burk ishavsrom á 60 g
  • 1 msk hackad gräslök
  • 1 msk hackad dill
  • Svartpeppar
  • Instruktioner

    Mixa kavringen, blanda med smält smör. Tryck ut blandningen i en springform. Tärna filéerna, hacka löken fint. Rör samman kesella, ägg, filéer, ishavsrom, lök, gräslök och dill. Smaka av med svartpeppar. Bred blandningen på botten och grädda i ugnen i 225 gr ca 20 min.

    Liknande recept

    5
    1 h 30 min
    35

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben