Kålpudding

Serverar: 12 portioner

Tid: 50 minuter

Jätte god

Ingredienser

  • 2,25 kg vitkål
  • 3 msk ljus sirap
  • 1,2 kg köttfärs
  • 1,5 tsk salt
  • 3 krm malen svartpeppar
  • 3 krm malen kryddpeppar
  • 3 tärningar köttbuljong
  • 9 dl vatten
  • Instruktioner

    1. Strimla vitkålen och bryn den lätt i margarin. Rör ner sirapen. Låt kallna.
    2. Blanda köttfärsen med salt och kryddor. Sätt ugnen på 175 grader. Blanda färs och kålen.
    3. Lägg blandningen i ugnssäker form/ar. Lös upp buljongen i varmt vatten. Häll över buljongen.
    4. Stek kålpuddingen i ugnen 40-50 minuter. Servera med kokt potatis och lingonsylt

    Liknande recept

    4.3
    1 h 30 min
    6-8
    10
    1 h 15 min
    4-5

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Maten här och där
    Det är inte bristen utan substituten som får att längta efter maten dä...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben