Kålpudding

Serverar: 8 portioner

Tid: 1 timme

Denna kålpudding görs i gryta istället för i ugnen. Så här gjorde min gammelmormor när hon levde.

Ingredienser

  • 25 g smör
  • 1 vitkålshuvud
  • 500 g blandfärs
  • 2 dl mjölk
  • 2 msk skorpmjöl
  • 2 msk potatismospulver
  • 1 hackad gul lök
  • Salt
  • Peppar
  • 2 msk sirap
  • Soja för färgning
  • 1 dl vatten
  • 1 dl grädde
  • Instruktioner

    Hacka och bryn kålen i smöret i en stor stekgryta. Rör under tiden ihop mjölken med skorpmjöl, potatismospulver, lök salt och peppar. Låt svälla en stund och tillsätt sedan färsen. Bryn färsen ihop med kålen. Salta och rör i sirap, soja och vatten. Låt puttra ca 1 timme. Rör om emellanåt. Häll i grädde, värm och servera med kokt potatis och lingon.

    Liknande recept

    4.3
    1 h 30 min
    6-8
    10
    1 h 15 min
    4-5

    Kommentarer (2)

    MB-67 31 januari 2009

    Hej! Det här låter toppen. Lite kul med potatismospulver. Ska testa detta. Margaretha

    woopi 5 augusti 2009

    Hej, jag undrar var din gammelmormor fick potaismospulvret ifrån, före dess tid? jag är själv 65 och det fanns inte ens när jag var ung.

    Relaterade Artiklar

    Maten här och där
    Det är inte bristen utan substituten som får att längta efter maten dä...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben