Serverar: 8 portioner
Tid: 1 timme
Denna kålpudding görs i gryta istället för i ugnen. Så här gjorde min gammelmormor när hon levde.
Hacka och bryn kålen i smöret i en stor stekgryta. Rör under tiden ihop mjölken med skorpmjöl, potatismospulver, lök salt och peppar. Låt svälla en stund och tillsätt sedan färsen. Bryn färsen ihop med kålen. Salta och rör i sirap, soja och vatten. Låt puttra ca 1 timme. Rör om emellanåt. Häll i grädde, värm och servera med kokt potatis och lingon.
Maten här och där
Det är inte bristen utan substituten som får att längta efter maten dä...
Hej! Det här låter toppen. Lite kul med potatismospulver. Ska testa detta. Margaretha
Hej, jag undrar var din gammelmormor fick potaismospulvret ifrån, före dess tid? jag är själv 65 och det fanns inte ens när jag var ung.