Kålpudding

Serverar: 4 portioner

Tid: 50 minuter

Älskar kålpudding! Sirapen gör verkligen sitt till, hoppa inte över den ;)

Ingredienser

  • 0,75 kg vitkål
  • 1 msk ljus sirap
  • 400 g köttfärs
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar, malen
  • 1 krm kryddpeppar, mald
  • 1 tärning(ar) köttbuljong
  • 3 dl vatten
  • Instruktioner

    1. Strimla vitkålen och bryn den lätt i smör. Rör ner sirapen. Låt kallna. Blanda köttfärsen med salt och kryddor. Sätt ugnen på 175°. Blanda färs och kål. Lägg blandningen i en ugnssäker form. Lös upp buljongen i vattnet. Häll över buljongen.
    2. Stek kålpuddingen i ugnen 40-50 min. Servera med kokt potatis och lingonsylt.

    Liknande recept

    4.3
    1 h 30 min
    6-8
    10
    1 h 15 min
    4-5

    Kommentarer (8)

    57barbro 17 september 2008

    Hejsan! Gjorde din kålpudding idag. Det var enkel snabb och väldigt god!! Tack för hjälpen! Barbro

    Disen 28 september 2009

    Supergott!!! så här ska kålpudding smaka. Klart en femma. Tack för receptet. Disen

    jeanette_northbeach 29 oktober 2009

    Jätte god! Tack för ett recept som går snabbt att göra och blir så god. Ha en jätte bra dag! Mvh Jeanette

    Snoops 24 december 2009

    Åh! Fantastiskt god kålpudding. (Eller den lates kåldolmar) Kommer absolut att göra denna rätt igen snart.

    siwan2009 16 maj 2010

    Jättegod kålpudding tack för tipset.

    dolores 28 maj 2010

    Mycket gott !

    RIVARNdanny 5 december 2010

    gudomligt gott tackar för receptet

    Sombatic 17 augusti 2011

    Jättelätt,Jättesnabbt och framför allt JÄTTEGOTT! Tack för receptet Ingela

    Relaterade Artiklar

    Maten här och där
    Det är inte bristen utan substituten som får att längta efter maten dä...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben