Kålpudding

Serverar: 6-8 portioner

Saftig och god, snabb och enkel

Ingredienser

  • 1 vitkålshuvud
  • 5 hg kött eller blandfärs
  • 1 korv färdig risgrynsgröt
  • 1 ägg
  • Salt
  • Peppar
  • Sirap eftersmak
  • Smör, hyvla och lägg ovanpå
  • Instruktioner

    1. Skär kålhuvudet i bitar och bryn i smör och sirap. Blanda sedan den brynta kålen med den färdiga risgrynsgröten.
    2. Tillsätt ägget, salt, peppar och ev. mer sirap. Känns smeten tjock tillsätt grädde eller mjölk till önskad konsistens, själv tycker jag den skall vara ganska lös. Häll smeten i en smord form eller stekgryta.
    3. Grädda i lagom varm ugn typ 200 - 225 grader. Serveras med potatis, brun sås och lingonsylt.

    Liknande recept

    4.3
    1 h 30 min
    6-8
    10
    1 h 15 min
    4-5

    Kommentarer (1)

    sjoberg5240 17 oktober 2013

    Suveränt gott!

    Relaterade Artiklar

    Maten här och där
    Det är inte bristen utan substituten som får att längta efter maten dä...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben