Saftig och god, snabb och enkel
Ingredienser
1 vitkålshuvud
5 hg kött eller blandfärs
1 korv färdig risgrynsgröt
1 ägg
Salt
Peppar
Sirap eftersmak
Smör, hyvla och lägg ovanpå
Instruktioner
- Skär kålhuvudet i bitar och bryn i smör och sirap.
Blanda sedan den brynta kålen med den färdiga risgrynsgröten.
- Tillsätt ägget, salt, peppar och ev. mer sirap. Känns smeten tjock tillsätt grädde eller mjölk till önskad konsistens, själv tycker jag den skall vara ganska lös. Häll smeten i en smord form eller stekgryta.
- Grädda i lagom varm ugn typ 200 - 225 grader. Serveras med potatis, brun sås och lingonsylt.
Liknande recept
Kommentarer (1)
Relaterade Artiklar
Maten här och där
Det är inte bristen utan substituten som får att längta efter maten dä...
Suveränt gott!