Kålpudding

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

Går bra att frysa, perfekt lunchmat på jobbet!

Ingredienser

  • 3 hg köttfärs
  • 1½ tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 2 kokta kalla medelstora potatisar
  • 4-5 dl mjölk
  • 1 medelstort vitkålshuvud
  • Smör
  • Vatten
  • Instruktioner

    1. Blanda köttfärsen med salt och peppar. Mosa de kokta potatisarna väl. Rör ihop köttfärs, potatis och mjölk. Strimla vitkålen, bryn den i stekpanna. Varva kål och färs i en ganska stor ugnsform, börja och sluta med kål. Grädda puddingen i 175° ca 60 minuter. Späd ev med lite vatten eller buljong om puddingen verkar torr.
    2. Servera med kokt potatis och lingonsylt.

    Liknande recept

    4.3
    1 h 30 min
    6-8
    10
    1 h 15 min
    4-5

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Maten här och där
    Det är inte bristen utan substituten som får att längta efter maten dä...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben