Kålpudding med få ingredienser.
Ingredienser
500 gram blandfärs
1 st ägg
0,25 st vitkålshuvud
1 msk matfett
3 msk sirap
2 tsk salt
1 tsk vitpeppar
2 dl vatten
Instruktioner
- 1. Blanda samman köttfärs, salt, peppar och ägg i en bunke.
2. Strimla vitkålen och fräs i matfett. När den börjar mjukna häll över sirapen och fräs med en liten stund.
3. Blanda samman vitkålen och färsblandningen och lägg i en smord ugnsfast form.
4. Häll över vattnet och tillaga i ugnen i 225 grader ca 40 minuter.
- Serveringsförslag
Kokt potatis, brunsås och lingonsylt
Liknande recept
Kommentarer (5)
Relaterade Artiklar
Maten här och där
Det är inte bristen utan substituten som får att längta efter maten dä...
Jättegott och enkelt, ska laga den ofta nu i vinter. Vi undviker potatis men det räcker bra med bara puddingen + lingonsylt
Hej, skulle göra kålpudding idag och har aldrig gjort det förr. Valde ditt recept och gud så glad jag e för det. Jätte gott och riktigt enkelt. Min son på 11 mån åt jätte mycket=) Tack så mycket för receptet.
jag provade ditt recept och jag har en kräsen sambo tillomed han tyckte om din kålpudding och jag ÄLSKADE DITT SNABBA RECEPT även barnen tyckte lika JÄTTEGOTT
Det första som slog mig när jag läste receptet var att jösses så mycket vitpeppar...... ? Men det blev bra, puddingen blev lite stabbig. Ett enkelt och bra recept. Hade en bonusgäst och han tyckte maten var mycket god, bättre än på lunchresturangen. Serverade med hemlagad potatismos smaksatt med sirap.
Hej! Gjorde den här kålpuddingen och den var verkligen god. Hade nötkött + lite mer vatten och kål. Dessutom tog jag bara 2 msk sirap. Den var lättlagad och försvann i ett nafs. Får en femma av mig.