Kålpudding

Serverar: 8 portioner

Tid: 1 timme 45 minuter

Husmanskost är alltid uppskattat. Gott ganska enkelt och billigt.

Ingredienser

  • 800 g köttfärs
  • 3 skivor formfranska
  • 3 1/2 dl buljong (tärning)
  • 2 tsk salt
  • 1 tsk svartpeppar
  • 1 tsk paprikapulver
  • 3 ägg
  • 1 vitkålshuvud Ca 1 1/2 - 2kg
  • 250 g baccon
  • 2 hackade gula lökar
  • smör eller margarin
  • Instruktioner

    1. smula sönder brödet och blanda det med buljongen, låt det svälla i ca 10 min. Sätt ugnen på 175 grader. Arbeta färsen med kryddorna, äggen och brödsmeten. Rör tills allt är ordentligt blandat. Skär kålen i stora bitar. Förväll den i lättsaltat vatten i ca 5 min. Låt kålen rinna av väl. skär bacconet i strimlor Fräs löken i lite fett Varva kål, färs, lök och baccon i en ugnsäker form eller gryta. Börja och sluta med ett lager kål. Täck formen eller grytan med ett lock eller med aluminium folie. Grädda mitt i ugnen ca 1 timme
    2. Servera med kokt potatis och lingonsylt.

    Liknande recept

    4.3
    1 h 30 min
    6-8
    10
    1 h 15 min
    4-5

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Maten här och där
    Det är inte bristen utan substituten som får att längta efter maten dä...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben