Kålpudding

Serverar: 4 portioner

fettsnålt, billigt och lättlagat

Ingredienser

  • 0,75 kg vitkål
  • 1 msk ljus sirap
  • 400 g köttfärs
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar malen
  • 1 krm kryddpeppar malen
  • 1 tärning köttbuljong
  • 3 dl vatten
  • Instruktioner

    1. Strimla vitkålen och bryn den lätt i smör. Rör ner sirapen. Låt kallna. 2. Blanda köttfärsen med salt och kryddor. Sätt ugnen på 175 grader. Blanda färs och kål. 3. Lägg blandningen i en ugnssäker form. Lös upp buljongen i vatten. Häll över buljongen. 4. Stek kålpuddingen i ugnen 40-50 minuter. Servera med kokt potatis och lingonsylt.

    Liknande recept

    4.3
    1 h 30 min
    6-8
    10
    1 h 15 min
    4-5

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Maten här och där
    Det är inte bristen utan substituten som får att längta efter maten dä...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben