Kålpudding på italienska

Serverar: 4 portioner

När du har tröttnat på den vanliga kålpuddingen så pröva den här.

Ingredienser

  • 1 kg vitkål
  • 3/4 dl ris
  • 3 dl vatten + 3/4 dl vatten
  • 400 g köttfärs
  • 1 1/2 tsk salt
  • 1 1/2 krm peppar
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 1/2 tsk basilika
  • 2 1/2 dl passerade tomater
  • 1 röd paprika
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • Margarin
  • Instruktioner

    1. Ugn 175º.
    2. Strimla kålen fint och lägg den i en skål. Koka upp vatten och häll det över kålen. Låt kålen stå och mjukna en stund. Häll sedan bort vattnet och låt kålen rinna av väl. Koka upp 3 dl vatten och lägg i riset. Låt det koka på svag värme under lock ca 18 minuter. Låt riset kallna.
    3. Kärna ur och hacka paprikan. Skala och finhacka löken.
    4. Arbeta samman färsen med ris, salt, peppar, paprikapulver, basilika, lök, paprika, passerade tomater, pressad vitlök och 3/4 dl vatten. Färsen ska vara ganska lös. Lägg cirka hälften av kålen i en smord eldfast form. Bred färsen över och täck med resterande kål. Klicka lite margarin över. Grädda mitt i ugnen ca 1 timme.

    Liknande recept

    4.3
    1 h 30 min
    6-8
    10

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben