Kålsoppa

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme

Mustig soppa med största ingrediensen av kål

Ingredienser

  • 2 gula lökar
  • 2 potatisar
  • 2 morötter
  • ½ - 1 vitkålshuvud
  • 1 msk margarin
  • 2 hg köttfärs
  • 3 msk ris
  • 1 burk krossade tomater, 400 g
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • Oregano
  • Persilja, hackad
  • 1 l buljong av tärning
  • Instruktioner

    Skiva lök, skalade morötter och den skalade potatisen. Strimla vitkålen. Bryn färsen grynig med hjälp av en trägaffel minska på värmen och lägg ner lök och ris. Rör om så att allt blir lätt brynt. Häll i buljongen.tomater, potatis, morötter och vitkål samt kryddor. Låt soppan puttra i 20 minuter. Smaka av och servera den helt överströdd med persilja och en god ostmacka.

    Liknande recept

    4
    2 h 30 min
    3

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Haxen – varför bara fyra på en gris?
    Man har idag korsat fram grisar med längre ryggrad så att de producera...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben