Kålsoppa med ren

Serverar: 4 portioner

En litet annorlunda kålsoppa.

Ingredienser

  • 240 g fryst renskav
  • Smör (eller olja)
  • 1 l vatten
  • 1 grönskaksbuljong
  • 1-2 lagerblad
  • 5 hela kryddpepparkorn
  • 1 morot
  • 1 liten bit kålrot
  • 1 bit rotselleri
  • 200 g vitkål
  • 100 g purjo
  • 2 msk sojasås
  • Instruktioner

    1. Hetta upp fett i en stekpanna och tillsätt den frusna renskaven. Vänd köttet i pannan och lösgör några bitar i taget.
    2. Flytta köttet över i en kastrull, tillsätt vatten och grönsaksbuljongtärning och kryddor. Koka upp. Skär moroten i skivor och de övriga sopprötterna i tärningar. Tillsätt dem i kastrullen. Finhacka persiljan.
    3. Strimla vitkålen med en osthyvel eller rivjärn och tillsätt i soppan. Koka i 10-15 minuter. Skär itu och skölj purjon, skär därefter i strimlor. Tillsätt purjon i kastrullen och låt koka ytterligare 5 minuter. Tillsätt vatten efter behov. Smaksätt med soja och persilja.
    4. Servera med knäckebröd och ost.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben