Kanelbananer med yoghurtsås

Serverar: 4 portioner

En klassiker som står sig än idag. Man kan ringla lite flytande margarin över bananerna innan gräddning om barnen är i behov av extra fett.

Ingredienser

  • 4 bananer
  • 2 tsk kanel
  • 2 tsk fruktsocker
  • Olja att smörja formen med
  • Yoghurtsås
  • 2 dl matlagningsyoghurt
  • 1 äpple
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader. Smörj en ugnsfast form med lite olja.
    2. Skala och dela bananerna och klyv den en gång på längden. Lägg med snittytan nedåt i formen och strö över kanel och fruktsocker. Låt stå i ugnen ca 15 minuter.
    3. Skala och riv äpplet och blanda med matlagningsyoghurten.
    4. Servera de ljumma bananerna med yoghurten.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben