Kanelkryddade köttfärsspett

Serverar: 4 portioner

Köttfärsspetten kan grillas eller stekas i panna. Dessa saftiga spett serveras med en mustig ratatouille.

Ingredienser

  • 1 rödlök
  • 1 ½ gul lök
  • 200 g zucchini
  • 2 paprikor
  • 2 msk olivolja
  • 500 g krossade tomater
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk oregano
  • 1 tsk timjan
  • 1 msk balsamvinäger
  • 400 g nötfärs
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 ägg
  • 1 tsk sambal oelek
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 1 msk smör
  • Instruktioner

    1. Skala och grovhacka rödlök, och 1 gul lök. Skär zucchinin i skivor. Dela, kärna ur och skär paprikorna i bitar. Fräs alla grönsaker i olja ca 5 minuter. Tillsätt krossade tomater och salt. Låt ratatoullen småkoka i 10 minuter. Krydda med oregano, timjan och balsamvinäger.
    2. Skala och finhacka ½ gul lök. Blanda färs, lök, pressad vitlök, ägg, sambal oelek, kanel, 1 tsk salt och 1 krm peppar. Forma till 8 avlånga "korvar" och trä upp den på grillspett.
    3. Stek spetten runtom i smör i en stek/grillpanna 8-10 minuter. Servera med rataouillen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben