Kanelpannacotta med lingon

Serverar: 4 portioner

En perfekt dessert att bjuda på efter en middag i vintertid. Enkel att göra, minimalt tidskrävande och ljuvligt god.

Ingredienser

  • 1½ gelatinblad
  • 1 vaniljstång
  • 1½ dl vispgrädde
  • 3/4 dl socker
  • 2 tsk kanel
  • 3 dl gräddfil
  • Lingon
  • 1½ dl lingon
  • 1 dl socker
  • Instruktioner

    1. Låt gelatinet ligga i kallt vatten 5 minuter. Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna.
    2. Koka upp grädde, vaniljfrön, socker och kanel. Låt svalna något. Rör ner gelatinet och sedan gräddfilen. Häll upp i glas och låt stelna i kyl ca 3 timmar.
    3. Koka upp lingon och socker. Låt kallna. Häll lingonen över pannacottan. Låt stå i kyl till 30 minuter innan servering.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben