Kantarellsoppa

Serverar: 3 portioner

Tid: 30 minuter

Värmande kantarellsoppa som jag komponerade ihop av vad som fanns hemma en kall vinterdag.

Ingredienser

  • 2 msk smör
  • 2½ msk mjöl
  • 1 gul lök
  • 250 g förvällda gula kantareller
  • 100 g rökt skinka
  • 1 kalvbuljongtärning
  • 1 svampbuljongtärning
  • 3 dl grädde
  • 2 dl crème fraiche
  • 5 dl vatten
  • 3 dl riven cheddar eller västerbottenost
  • 1 tsk timjan
  • Vitpeppar
  • Instruktioner

    Fräs gul lök, skinka och svamp några minuter i smör så att löken blir mjuk och inte tar färg. Tillsätt mjöl och späd med vatten, grädde och créme fraiche samt lägg i buljongtärningarna. Låt soppan koka ca 5 minuter. Tillsätt osten och låt smälta ner utan att det kokar. Smaka av med vitpeppar och timjan. Servera gärna med vitlöksbröd.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Kantareller
    Det gyllene guldet i skogen... Denna underbara svamp, det vattnas i mu...

    Kräftans vänkrets
    August Strindberg var en av oss, dvs. kräftälskare. När han i ”Trefa...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben